Розділ II матеріалів, що мають нові властивості: надпровідність, радіаційну стійкість, стійкість до зношування, а також надчистих матеріалів із заданими властивостями; • освоєння нових технологій виробництва — мембранної, лазерної, плазмової, вакуумної, детонаційної тощо; • розвиток біотехнології, яка сприяє створенню безвідходних технологічних процесів, нарощуванню обсягів виробництва продукції. Текст для додаткового читання СУЧАСНЕ АГРОПРОМИСЛОВЕ ВИРОБНИЦТВО — ГАВРИЛІВСЬКИЙ ПТАХІВНИЧИЙ КОМПЛЕКС Новітні технології виробництва широко впроваджуються у такій традиційній галузі сільського господарства України, як птахівництво. Наприклад, Гаврилівський птахівничий комплекс, що у Київській області, — лідер птахівництва не тільки у нашій країні, а й у Європі. Сьогодні — це 177 найсучасніших пташників загальною площею виробничих приміщень 200 тис. м2 для вирощування курчат на м'ясо. Це також технологічне обладнання, яке забезпечує повну механізацію, автоматизацію і комп'ютеризацію усіх процесів годівлі й догляду великої кількості птиці. Умови утримання і вирощування курчат тут максимально наближені до природних. Комплекс охоплює і власне виробництво зерна пшениці, кукурудзи й сої на 15 тис. га землі на Тернопільщині та Київщині, потужні елеватори і власний комбікормовий завод, який виробляє 40 т кормів за годину. Вирощування кращих порід м'ясної птиці, використання най-передовіших технологій відгодівлі та утримання курчат дають можливість підприємству запропонувати споживачам продукцію найкращої якості. Глибокі зміни у виробництві, що відбулися під впливом розвитку науки і технологій, не змінили основних його чинників. Це ті види економічних ресурсів, які реалізуються у процесі виробництва: земля, праця, капітал і підприємливість. Відносно виробництва ці самі ресурси кваліфікуються так: робоча сила, предмети та засоби праці, а також підприємницький хист людей. Робоча сила — це сукупність фізичних і розумових здібностей людини, які вона реалізовує в процесі праці. Праця — продуктивна цілеспрямована діяльність людини задля створення корисних продуктів з метою задоволення своїх людських потреб. ![]() ![]()
|